Thema intro

Ons vlakke land is uniek. Bourgondisch van aard, een vleugje Kafka. Een land met een enorme veerkracht en tonnen positieve energie.

Die hebben we ook nodig. Klimaatverandering, populisme en ongelijkheid liggen op de loer. Sommigen roepen dat er geen alternatieven zijn. Nonsens. Dag na dag werken ontzettend veel doeners aan een betere wereld. Samen tonen we dat het anders kan.

We wijzen geen zondebokken aan, maar dragen oplossingen uit. We bundelen de krachten voor een heldere, progressieve stem in de politiek. Het maakt een democratie alleen maar sterker als méér mensen betrokken zijn.

Groen is geworteld in de samenleving en heeft vertakkingen over heel Europa – en ver daarbuiten. Overal ter wereld strijden ecologisten voor een goed leven, met kansen en vrijheid voor iedereen. Zonder dat de volgende generaties daarvoor de rekening betalen.

We ademen dezelfde lucht in als onze buren, onze kinderen fietsen over dezelfde wegen. Iedereen wint bij een samenleving die menselijker, eerlijker en gezonder is.