Bedankt!

28 Mei 2014

Langs deze weg willen we alle Groen-kiezers van harte bedanken voor het vertrouwen in onze partij. Bovendien ook een welgemeend dankjewel aan al wie geholpen heeft met het bussen van onze folder, met flyeren en met andere campagne-activiteiten, en aan alle mensen die een plaatsje in hun voortuin ter beschikking stelden voor een Groen-bord.   Na tien jaar zal Groen Limburg terug vertegenwoordigd worden in het Vlaams parlement en wel door Johan Danen. Groen groeit in Limburg met +/- 1,5 %. In Neerpelt scoorden we 7,1 % en 6,6 % voor resp. Kamer en Vlaams parlement en zetten we dus weerom een stap vooruit. Laten we dit gebruiken als fundament om verder te bouwen aan het Groene huis, want onze ecologisch-sociale partij is meer dan nodig.

Toch zijn we ook een beetje teleurgesteld. Op het federaal niveau waren we een zucht verwijderd van een zetel voor Katrijn Conjaerts. Het zou heel mooi geweest zijn voor Limburg en in het bijzonder voor Noord-Limburg. Maar Katrijn is jong en gedreven, dus dat komt in orde binnen vijf jaar!

Als voorzitter wil ik ook onze Neerpeltse kandidaten feliciteren met hun persoonlijke resultaten. Hilde Schuurmans (lijstduwer voor de Kamer) behaalde 2.775 voorkeurstemmen en Greet Engelen (opvolgster Vlaamse lijst) 1.510. Een dikke proficiat.

 En nu... aan de slag!