De film "Het vijfde seizoen" op 22 juni in Het Dommelhof

08 April 2013

De film 'La cinquième saison' handelt over de grens die we als mens opzoeken. De natuur die zegt: stop! Het is geen voorspelling van het einde der tijden. Maar wel een film die doet nadenken over duurzame ontwikkeling, of eerder het gebrek daaraan. Groen Neerpelt haalt deze film van Peter Brosens en Jessica Woodworth naar Limburg. Op zaterdag 22 juni vertonen wij "Het vijfde seizoen" in de schouwburg van het Provinciaal domein Dommelhof. Aanvang om 20.00 uur, inkomprijs bedraagt 7 €. De eerste 50 personen die reserveren via het volgende mailadres of via facebook (Groen Neerpelt), ontvangen een duurzame attentie: [email protected]

Samenvatting:

De wereld wordt getroffen door een mysterieuze, allesomvattende natuurramp; de lente wil niet meer komen. De cyclus van de seizoenen is volledig ontspoord. Alice en Thomas, twee jongeren die in een Ardens dorpje wonen, trachten zin te geven aan een wereld die rondom hen instort. De natuur doet haar macht gelden tegenover de mensheid; zij sterft langzaam maar zeker af. Alles verdwijnt- tot kleuren en geluiden toe. Deze angstaanjagende situatie veroorzaakt een implosie van de dorpsgemeenschap.

www.thefifthseason.be

 Als voorfilm vertonen wij u de kortfilm van ons eigen Groen lid Tim Winters: Greener. Een kortfilm die de publieksprijs wegkaapte op 'Take 1', het kortfilmfestival voor en door studenten van Leuven. Het duo bestaat uit Michiel Boons en Tim Winters (Neerpelt).