Groen Neerpelt en Overpelt smelten samen. Het progressieve alternatief voor onze fusiegemeente

01 Oktober 2017

? Groen Neerpelt en Overpelt bundelen de krachten en worden één groep. Tijdens hun algemene vergadering van zondag 1 oktober beslisten de leden van beide lokale groepen dat de uitdagingen van de nieuwe fusiegemeente en de komende gemeenteraadsverkiezingen best door een uitgebreide en samengevoegde groep kunnen opgenomen worden.  

Koen Monsieurs (Neerpelt) werd verkozen om het nieuwe team als voorzitter te leiden. Rony Janssen (Overpelt) wordt secretaris.

Koen Monsieurs: "De nieuwe groep zal ervoor zorgen dat de inwoners in oktober '18 kunnen kiezen voor een duidelijk, progressief project voor de nieuwe fusiegemeente.  Een project gebaseerd op een positieve boodschap van rechtvaardigheid en verbondenheid, en van respect voor de medemens, de natuur en de open ruimte. Dit zullen we op korte termijn vertalen in heel concrete, tastbare voorstellen om de toekomst van de nieuwe fusiegemeente vorm te geven."

Rony Janssen: "Hiervoor kijken we ook naar andere progressieve partijen en onafhankelijken die met ons de ambitie delen om te werken aan een eerlijke, gezonde samenleving op mensenmaat."

De leden van beide groepen zijn natuurlijk geen vreemden voor elkaar. Al jarenlang werken we goed samen voor de organisatie van activiteiten en infoavonden, en rond dossiers die de gemeentengrenzen overschrijden zoals de inrichting van het kleinstedelijk gebied Neerpelt-Overpelt, klimaat, wonen, mobiliteit, de fusie, enz.

Katrijn Conjaerts wordt ons boegbeeld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Katrijn heeft haar sporen bij Groen al verdiend: In 2014 trok ze de Limburgse lijst voor de Kamer. Ze was schepen in Overpelt en zetelt nu als gemeenteraadslid.

Andere bestuursleden zijn Eddy Conjaerts (Overpelt), Chris Habraken, OCMW-raadslid in Overpelt, Hans Proost (Neerpelt), Hilde Schuurmans (Neerpelt), Stefan Stessens (Neerpelt) en Peter Wouters (Neerpelt).

De komende weken zetten we onze schouders onder de praktische afhandeling van ons samengaan. En natuurlijk ook al onder de verdere voorbereiding van de verkiezingen van oktober 2018!