Nieuw bestuur voor Groen Limburg

28 Januari 2015

De talrijk opgekomen leden van Groen Limburg verkozen afgelopen vrijdag een . Voor alle functies waren meerdere kandidaten, een bewijs van het groeiend aantal actieve leden in onze partij. Ook onze plaatselijke afdeling liet zich opnieuw opmerken. , lijsttrekker tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezing en lijstduwer voor de federale kamer bij de laatste nationale verkiezingen, werd verkozen tot provinciaal penningmeester. Een dikke proficiat!

nieuw provinciaal bestuurHilde Schuurmans

Katrijn Conjaerts, schepen voor Groen in Overpelt, is de nieuwe voorzitster. Zij neemt de fakkel over van Johan Danen, die in mei zelf verkozen werd als Vlaams volksvertegenwoordiger en zijn mandaat van voorzitter ter beschikking stelde. Ruben Stassen, gemeenteraadslid in Tongeren, wordt de nieuwe secretaris. Met de hulp van de provinciale bestuursploeg willen zij zich volop inzetten om de grote ambities van Groen Limburg waar te maken. "We hebben de laatste jaren in Limburg een exponentiële groei gekend van het aantal actieve leden. Dankzij hen hebben we nu drie verkiezingsoverwinningen op rij gekend. Onze taak als bestuursploeg is nu om meer structuur in de groei en werking aan te brengen en vooral om onze leden actief te ondersteunen in hun lokale projecten. Onze ambitie is om in 2018 de volgende verkiezingsoverwinning te behalen, zodat we steeds meer kunnen wegen op het lokale beleid met onze ideeën en voorstellen ", aldus Katrijn. "Groen is de partij die staat voor een oprechte en hechte solidariteit tussen de mensen, een duurzame economie en aandacht voor een leefbare wereld en ecologie. In onze snelveranderende maatschappij zijn er meer en meer mensen die verder willen op basis van deze principes. Met hen willen we graag samenwerken aan de realisatie ervan."

De leden van Groen Limburg verkozen vrijdag naast een nieuw provinciaal bestuur ook nog vertegenwoordigers voor de PoRa. Deze nationale Politieke Raad kan je beschouwen als de ideologische cockpit van Groen. Hierin worden partijstandpunten voorbereid en voorgesteld. Ook hier kunnen we als lokale afdeling iemand afvaardigen, namelijk Greet Engelen. Greet is al enkele jaren actief in de werking van Groen Neerpelt. Ze verhuist binnenkort naar Hamont, maar zal ons team blijven versterken totdat in Hamont-Achel een Groen-afdeling is opgestart. Ook aan Greet een dikke proficiat. Als lokale afdeling kunnen we enkel maar gelukkig zijn met deze mooie erkenning!