Zwerfvuilactie: ook Groen Neerpelt was weer van de partij

21 Maart 2016

Groen Neerpelt nam ook dit jaar weer deel aan Straat.net, de jaarlijkse zwerfvuilactie van Limburg.net. We gingen zaterdag op pad langs 10 km Neerpeltse wegen. Een ploegje trok er 's voormiddags op uit en een ander 's namiddags. Samen vulden we 22 (!) grote zakken, waarvan een deel op de foto, met zwerfvuil en dan vooral blikjes en plastic flessen. zijnbenieuwd

We hoeveel kg zwerfvuil er in totaal werd opgeruimd in onze gemeente en daarbuiten. Hopelijk was het minder dan vorig jaar.

Bij de volgende zwerfvuilactie moeten we minister Schauvliege toch eens mee op pad nemen. Misschien dat ze dan eindelijk eens serieus begint na te denken over statiegeld op blikjes en plastic flessen i.p.v. tijd te verliezen met halve maatregelen. De minister liet eerder al het effect van een eventuele invoering van statiegeld onderzoeken. Daaruit blijkt dat dat het zwerfvuil effectief zou doen afnemen. Het vermindert ook de opruimkosten voor de overheid en dus de belastingbetaler. Voor de Vlaamse gewestwegen alleen al gaat het om 5 miljoen per jaar. Bovendien kan er meer materiaal gerecycleerd worden.? Zie ook hier en hier of hier. ?

 ? ?  ? ?